25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalPutin admite că sancțiunile occidentale ar putea afecta economia Rusiei

Putin admite că sancțiunile occidentale ar putea afecta economia Rusiei

Putin a declarat că sancțiunile occidentale pot face mult rău și ar afecta semnificativ economia Rusiei.

„Trebuie să recunoaştem că cei care ne doresc rău se aşteaptă să ne provoace probleme pe termen mediu. Într-adevăr, acest pericol există. Suntem conştienţi de acest lucru”, a spus Putin, în timp ce s-a întâlnit cu muncitorii lunei fabrici de elicoptere din regiunea siberiană Buriaţia.

Când unul dintre muncitori a recunoscut se teme că economia „nu va rezista” atacului sancţiunilor şi „se va prăbuşi”, Putin a răspuns: „Şi eu, credeţi-mă”, potrivit stiridinsurse.ro.

Putin a spus că sancțiunile occidentale ar afecta economia Rusiei, iar contracția PIB-ului Rusiei este de doar 2,1%

Deşi a recunoscut că companiile au nevoie de echipamente şi design moderne şi că veniturile reale au scăzut, liderul de la Kremlin a asigurat că acum salariile cresc şi că „totul va fi bine”.

„Au prezis că PIB-ul nostru va scădea cu 20% sau mai mult. Nimic din toate astea nu s-a întâmplat. Avem o contracţie, nu de 20%, ci de 2,1%”, a spus el.

Putin a subliniat că economia Rusiei a crescut continuu în ultimele şapte luni, piaţa internă s-a consolidat, iar sistemul financiar nu numai că a rezistat, ci s-a consolidat datorită bunei gestiuni a guvernului şi a Băncii Centrale.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă