21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProiecte în lucru în valoare de 65 milioane de euro la Primăria...

Proiecte în lucru în valoare de 65 milioane de euro la Primăria Piatra-Neamţ

Edilul a precizat că bugetul anual al primăriei poate asigura funcţionarea serviciilor, plata ratelor la bănci, întreţinerea oraşului şi unele investiţii de mică anvergură.

“Pentru investiţiile mari este nevoie de fonduri atrase iar prioritatea noastră este să depunem proiecte pentru accesarea de fonduri, în principal europene”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

În momentul de faţă sunt deja aprobate şi se află în diverse stadii de implementare 4 proiecte de dezvoltare locală în valoare de 1,2 milioane euro şi sunt pregătite şi depuse parţial pentru finanţare alte 6 proiecte, din domeniul social, în valoare de aproape 2 milioane de euro.

Primarul Dragoş Chitic a precizat că prin Programul Operaţional Regional sunt depuse pentru finanţare 6 proiecte în valoare de peste 9 milioane de euro.

“Sunt în diverse stadii de pregătire şi estimăm că vor fi depuse până la 31 decembrie 2018 un număr de 17 proiecte europene în valoare de aproape 54 milioane de euro. Două dintre aceste proiecte, cele referitoare la transportul public de persoane, vor fi realizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean care este proprietarul societăţii de transport public”, a mai spus primarul Dragoş Chitic.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă