9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Prognoza meteo. Luna ianuarie va fi caldă, însă la munte va ninge

Prognoza meteo în România pentru ianuarie 2021 arată că vremea va fi neobișnuit de caldă pentru o lună de iarnă, însă la munte va ninge.

Chiar în aceste zile de 4 – 5 ianuarie, în zona montană a României se așteaptă precipitații pe arii extinse și importante cantitativ, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM). La munte, valorile termice diurne vor fi ușor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză și se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 și 17 ianuarie media temperaturilor maxime va fi de -6…-4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori medii exclusiv negative, situate înte -2 grade la începutul intervalului și -12 grade la sfârșit.

Cu excepția zonei montane, în întreg teritoriul României vremea va fi mai caldă în ianuarie 2021 decât în alți ani. Se așteaptă precipitații, sub formă de ploaie, în zilele de 4 – 5 ianuarie 2021. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 9 – 12 ianuarie.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă