15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimul spital din Europa care “tratează” corupția este în România

Primul spital din Europa care “tratează” corupția este în România

Societatea românească vrea un stat onest și fără corupție, dar când analizăm datele despre diferitele forme de corupție în sistemul sanitar românesc, de la “facilitățile” pentru a avansa în listele de așteptare din România până la “atențiile” pentru a prescrie un anumit medicament, ne dăm seama că fenomenul este mult mai amplu decât am crede, o adevărată plagă socială care afectează familiile atunci când traversează perioade vulnerabile în viața lor.

Și totusi în România, zilele acestea, sănătatea publică a dat un semnal puternic și fără echivoc pentru a contracara în mod concret fenomele de corupție.
Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director al RINA, a înmânat certificatul conform standardului ISO 37001 – Sistem de Management Anti-Mită, doamnei Iolanda Pavăl, reprezentantul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, Suceava.

“Familiile sunt adevăratele victime ale corupție în domeniul sănătății. Este încă o utopie să ne gândim la denunțurile spontane, iar aceste episoade au loc de obicei la locul de muncă, în fața colegilor care asistă fără a avea forța de a interveni. Măsurile cele mai eficiente pentru contracararea fenomenelor de corupție sunt pregătirea și sensibilizarea personalului, așa cum se va întâmpla în cazul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, prin intermediul Sistemului de Management Anti-Mită ISO 37001”, a declarat Alessandro Romei.

RINA este prezentă în România din anul 2006 și oferă o gamă largă de servicii de certificare, verificare a conformității, inspecții și instruire și oferă o gamă largă de soluții personalizate de înaltă calitate în sectoarele de industrie energetică, marină, certificare, transport și infrastructură.

Pe 30 ianuarie a avut loc o întâlnire deosebit de importantă a experțiilor pentru contracararea corupției cu titlul BENEFICIILE ISO 37001 ÎN CONTEXTUL COMBATERII CORUPȚIEI, organizat de Rina și moderată de Raluca HALIȚ, Business Development and Marketing Manager RINA. La această întâlnire și-au împărtășit experiența Mona-Lisa NEAGU, avocat doctor, Andreea COMAN, avocat, Managing Associate Săvescu & Asociații, Cosmin THEOHARI, avocat, Managing Partner Theohari Law Firm, precum și Sarmiza FETCU, purtător de cuvânt – Direcția Generală Anticorupție, Laurențiu MODORAN, judecător Tribunalul București ed Elena HACH, procuror Direcția Națională Anticorupție.

Mulțumită sistemului de Management Anti-Mită ISO 37001, România ar putea deveni model de best practices la nivel european, cu acțiuni concrete împotriva corupției de prevenire mai degrabă decât de pedepsire, în cazul fenomenelor deja existente care au afectat deja viața a numeroase persoane.

 

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă