9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Primul marş al maşinilor eco la Bucureşti

Maşinile eco au circulat pe traseul – Sala Polivalentă – Bulevardul Unirii- Bulevardul Nicolae Bălcescu- Bulevardul Magheru-Piaţa Romană – Piaţa Victoriei- Bulevardul Aviatorilor- Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf- Bulevardul Kiseleff, cu întoarcere la Sala Polivalentă, informează Agerpres.

Evenimentul a fost organizat de Jumptosmart.ro şi Jump to SMART-ERomania, în parteneriat cu Ideativa Mind şi Asociaţia Română de Relaţii Publice (ARRP), cu sprijinul Sălii Polivalente şi face parte din campania de conştientizare, denumită „Trafic Inteligent pentru România”, care va continua şi anul viitor în mai multe oraşe din ţară.

„Am organizat acest marş, primul marş al maşinilor eco, pentru a încerca să atragem un semnal de alarmă asupra poluării. Este un prim demers pe care noi îl facem. Este un semnal pe care noi vrem să îl dăm apropo de poluarea din transport. Poluarea din transport este una dintre principalele cauze ale poluării, mai ales în oraşele din România şi mai ales din Bucureşti. Dacă vom contribui la reducerea poluării din transport, vom avea un aer mai curat şi vom respira şi noi mai sănătos. Ne-am gândit să adunăm producătorii, dealerii de maşini la un loc şi să facem această caravană, acest marş al maşinilor eco, astfel încât să conştientizăm, să dăm un semnal acolo şi la public ce înseamnă transportul electric, hibrid şi gaz natural comprimat. Vrem să conştientizăm oamenii că este bine ca pe viitor să aibă în vedere achiziţionarea maşinilor curate”, a afirmat unul dintre organizatori, Camelia Spătaru.

Ea a spus că maşinile eco prezintă mai multe avantaje, cele mai importante fiind reducerea poluării atmosferice şi fonice.

„Acesta este transportul viitorului. Ne place sau nu, acesta este trendul. Aţi văzut câte capitale europene încep să pună restricţii la maşinile diesel întâi. Probabil că încet-încet va fi şi benzina”, a spus Camelia Spătaru.

La eveniment au participat pianistul Alexandru Tomescu, actorul Florin Piersic Junior, jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, oameni din administraţie, dar şi jurnalişti.

Camelia Spătaru a menţionat că următorul marş al maşinilor eco va fi organizat în jurul datei de 16 octombrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă