11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Primarul Daniel Băluță câștigă procesul cu Eco Civica, ONG-ul care s-a opus reabilitării Pieței Norilor

ONG-urile ecologiste din București sunt considerate de către cei care vor să facă ceva drept instituții ale stagnării.

Mai nou, instanța de judecată a respins încercarea lui Dan Trifu, vicepreședinte al Fundației Eco-Civica, de suspendare a lucrărilor de reconstrucție a Pieței Norilor, din cartierul Tineretului.

Trifu ar fi pledat, conform surselor, în fața judecătorilor, ca un apărător al cetățenilor din proximitate. El a susținut că ar trebui opriți constructorii în acest demers de modernizare a pieței. A susținut că li s-ar încălca intimitatea celor din blocurile învecinate, dacă piața ar fi reconstruită pe mai mult decât un etaj.

Citește și: Un alt frate al lui Nicuşor Dan are o terasă ilegală. Tot în Orăşelul copiilor

“Este greu de înțeles de ce Trifu și acoliții săi de la fundație ar dori să  li se refuze oamenilor accesul la un spațiu nou, modern și autorizat ISU, în detrimentul pieței insalubre, întunecoase și care se putea transforma oricând într-un munte de moloz, așa cum puteți observa și din fotografiile atașate acestui articol”, scrie știripesurse.

Dan Trifu a mai folosit Fundația Eco-Civica pentru a bloca acțiunea de amenajare a parcării de 700 de locuri de lângă Palatul Copiilor, “despre care spunea că ar fi inutiliă”, dar care acum este tot timpul plină ochi și a luat o parte din numărul imens de mașini care se înghesuie pe străduțele din cartierul Tineretului.

Informațiile de presă, apărute recent, relevă că Dan Trifu administrează restaurantul ”Trifoiaș” din Parcul Tineretului.Pentru construirea sa, tâind mai mulți arbori. construirea acestuia, mai mulți copaci. Nimeni nu s-a putut atinge de el, dată fiind prietenia sa cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă