29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialAdministratiePrimar Călimănești: CNAIR să repare și centura ocolitoare a localității(DN 7 CC)

Primar Călimănești: CNAIR să repare și centura ocolitoare a localității(DN 7 CC)

Primarul din Călimăneşti, Florinel Constantinescu, solicită Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să profite de restricţionarea circulaţiei pe drumul naţional DN 7 Valea Oltului şi să intervină şi pe centura ocolitoare a localităţii (DN 7 CC), care este blocată pe o bandă de circulaţie încă din primăvara anului trecut în urma unei alunecări de teren.

„Dacă s-a închis, să se repare! Zilele acestea s-a restricţionat circulaţia pe Valea Oltului pentru lucrări la autostradă. Este o oportunitate evidentă pentru remedierea situaţiei apărute în urmă cu mai bine de un an pe centura ocolitoare din Călimăneşti. Astăzi am comunicat sesizarea noastră celor care au în administrare drumurile naţionale, cu rugămintea de a folosi oportunitatea restricţionării circulaţiei şi pentru finalizarea eliberării complete a drumului naţional şi pentru consolidarea versantului prăbuşit pe centura ocolitoare de pe raza oraşului Călimăneşti”, a afirmat edilul staţiunii de pe Valea Oltului, într-o postare pe pagina de Facebook a primăriei.

De mai bine de un an traficul se desfășoară alternativ, pe o singură bandă

Florinel Constantinescu a precizat că a sesizat în repetate rânduri CNAIR să remedieze situaţia pe acest sector de drum pe unde circulă de regulă maşinile de mare tonaj, însă până acum, în afară de montarea unor semafoare, în zonă nu s-a mai intervenit deloc, de aproape un an traficul desfăşurându-se alternativ, pe o singură bandă, ceea ce produce adesea ambuteiaje.

„Primăria oraşului Călimăneşti a înaintat numeroase apeluri şi sesizări către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Craiova, cât şi către Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea – Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, deoarece, din cauza faptului că zona Văii Oltului este intens tranzitată pe tot parcursul anului, se creează periodic blocaje pe şoseaua de centură ce deserveşte oraşul Călimăneşti, precum şi zona intersecţiilor cu Drumul Judeţean 703G, cu Drumul Naţional 7 – localitatea Seaca şi zona UHE Turnu”, a adăugat primarul staţiunii vâlcene.

De asemenea, potrivit acestuia, disconfortul cauzat de aceste blocaje în trafic a fost reclamat de nenumărate ori atât de locuitorii oraşului Călimăneşti, cât şi de turiştii care aleg staţiunea Călimăneşti pentru relaxare, odihnă şi tratament.

Ministrul Transporturilor anunță că Valea Oltului se închide timp de o lună. Rutele alternative nu au fost comunicate încă de autorități

Principalul drum care traversează țara de la nord la sud va fi închis pe timpul zilei
Începând cu data de 08 iulie se va închide Valea Oltului între orele 06-20, pentru o perioadă de 30 de zile.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că în zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești care presupun defrișări. Acestea ar pune în pericol circulația pe DN7 Valea Oltului. Circulația va fi oprită doar pe parcursul zilei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ANAF nu mai iartă. Peste 4.000 de acțiuni de control fiscal

În luna iunie, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a desfășurat o activitate intensă pentru colectarea veniturilor și combaterea evaziunii fiscale. Principalele aspecte ale activității...
Ultima oră
Pe aceeași temă