32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialPreşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Ozempicul se va...

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice: Ozempicul se va retrage din piaţa din România

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Bogdan Timar, a declarat că medicamentul Ozempic se va retrage de pe piaţa din România şi a precizat că acest lucru nu se întâmplă din motive de siguranţă, ci din raţiuni financiare.

”Din păcate, într-adevăr, Ozempicul se va retrage din piaţa din România. Trebuie menţionat că retragerea nu ţine de motive de siguranţă, adică nu au fost probleme medicale în urma administrării Ozempicului, singurul motiv pentru care este retras e reprezentat de motivele financiare. Practic, costul Ozempicului nu mai putea fi acoperit la nivelul în care era solicitat de către producător. În ceea ce priveşte retragerea acestei variante terapeutice, care a fost de succes pentru tratamentul diabetului zaharat, tip 2, există în continuare alternative. Alternativele sunt fie tablete care conţin aceeaşi substanţă activă, practic tot semaglutida, fie alte tratamente injectabile care pot să fie administrate spre exemplificare atât săptămânal, cum se întâmpla şi în cazul Ozempicului, cât şi zilnic”, a declarat Bogdan Timar. 

Ce vor face pacienții?

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a anunțat ce alternative au pacienții.

”În ceea ce priveşte ce ar trebui să facă pacienţii cu Diabezt zaharat tip 2, care erau în tratament cu Ozempic, aceştia trebuie să se adreseze medicului diabetolog pentru a conveni împreună cu medicul diabetolog calea de urmat în continuare şi anume înlocuitorul acestui tratament. Există variante de a înlocui Ozempicul atât cu aceeaşi substanţă terapeutică, aceeaşi moleculă, cât şi cu alte variante din aceeaşi clasă care au o acţiune similară prin prisma reducerii valorilor glicemiei”.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă