24.4 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomePoliticăPreședintele Republicii Moldova: "Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte, ca...

Președintele Republicii Moldova: “Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte, ca în trecut, în faţa Kremlinului”

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, a declarat că “guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte, ca în trecut, în faţa Kremlinului.”

Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte, ca în trecut, în faţa Kremlinului, dar apără interesele cetăţenilor Republicii Moldova şi spune lucrurilor pe nume, a declarat miercuri preşedintele Maia Sand, potrivit NewsMaker, preluat de Agerpres.

“Guvernarea de la Chişinău nu se mai umileşte, ca în trecut, în faţa Kremlinului”

“Moscova arată în continuare lipsă de respect faţă de cetăţenii Republicii Moldova, dar guvernarea de la Chişinău, care îi reprezintă pe cetăţenii Republicii Moldova, nu se mai umileşte aşa cum s-a întâmplat în trecut în faţa Kremlinului, ci apără interesele cetăţenilor şi spune lucrurilor pe nume”, a afirmat Maia Sandu în cadrul emisiunii “Puncte de reflecţie” de la postul de radio Vocea Basarabiei.

“Atunci când vedem lipsă de respect din partea Moscovei, noi spunem despre acest lucru. Atunci când vedem încercări de a destabiliza situaţia în Republica Moldova, am spus-o sus şi tare, nu am ascuns detaliile aşa cum au făcut alte guvernări în trecut. Despre asta vorbeam atunci când spuneam că nu suntem o ţară care se lasă batjocorită”, a spus ea.

Republica Moldova, apreciază Maia Sandu, a devenit mai rezilientă, inclusiv graţie sprijinului oferit de partenerii ei de dezvoltare – sprijin reafirmat inclusiv în cadrul Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE) de la 1 iunie, găzduit de autorităţile de la Chişinău.

“Azi suntem mult mai rezilienţi, în primul rând pentru că nu suntem dependenţi energetic de Rusia, aşa cum eram acum câteva luni, dar şi pentru că avem tot mai mulţi prieteni, pentru că este tot mai multă atenţie pentru Republica Moldova, şi am văzut asta la summit”, a adăugat ea.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 676: Zelenski merge în Canada, țară ce-i garantează sprijinul

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi continuă turneul în America de Nord cu o vizită astăzi în Canada, ţară cu o importantă diasporă ucraineană şi...

Avertisment de la Cotroceni despre planul austerității pentru români

 Avertismentul legat de reforma sistemului fiscal din România și scăderea creșterii economice vine de la cel mai înalt nivel, de la Palatul Cotroceni. ...

S-a aflat de ce a murit starul unui serial extrem de îndrăgit de adolescenți

Actorul american Angus Cloud, cunoscut pentru rolul său din serialul de succes "Euphoria", a murit în iulie, la vârsta de 25 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies