9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Președintele Iohannis a transmis un mesaj comunității evreiești, cu prilejul Sărbătorii de Pesah

Mesajul transmis de șeful statului a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul ceremoniei care s-a desfășurat la Templul Coral din București.

Mesajul transmis de șeful statului este următorul:

„Cu prilejul sărbătorii de Pesah, am deosebita plăcere să adresez conducerii și tuturor membrilor Federației Comunităților Evreiești din România felicitări, însoțite de calde urări de pace, sănătate și bună conviețuire.

Sărbătoare a renașterii și a comuniunii, Pesah reînnoiește, în fiecare an, călătoria inițiatică a evreilor în întâmpinarea libertății și a tărâmului făgăduinței. Parabola traversării pascale rămâne o lecție despre puterea credinței, care se transmite din generație în generație.

Cu această ocazie, îmi exprim întreaga apreciere pentru responsabilitatea cu care comunitățile evreiești din România au răspuns apelului autorităților de a respecta măsurile sanitare impuse pentru protejarea noastră și a celor aflați în suferință, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19.

Deși distanțarea socială ne obligă să ne adaptăm modul în care marcăm marile noastre sărbători, am convingerea că tradiția de Pesah va continua să inspire curaj, răbdare, solidaritate și comuniune spirituală cu cei dragi.

Hag Pesah Sameah!”

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă