27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiPreședintele Iohannis a scos la pensie un general din SRI

Președintele Iohannis a scos la pensie un general din SRI

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului SRI Anghel Daniel, anunță un comunicat de presă transmis, luni, de Administrația Prezidențială.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 1 martie 2021, decretul privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea  în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Anghel Daniel din Serviciul Român de Informații”, precizează comunicatul de presă.

Nu se oferă detalii despre funcția pe care a deținut-o ofițerul în cauză în cadrul SRI.

Singurul element cunoscut public este faptul că, în anul 2015, colonelul SRI Anghel Constantin Daniel fusese avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea), tot de către președintele Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă