15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Premierul Orban îi cere ministrului Tătaru s-o demită pe Sorina Pintea de la spitalul din Baia Mare

Premierul Ludovic Orban i-a atras atenția ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în ședința de Guvern de joi după-amiază, că nu trebuie să permită revenirea Sorinei Pintea în funcția de manager al Spitalului Județean din Baia Mare.

Ministrul Tătaru i-a răspuns premierului că a analizat situația și că a pregătit documentele necesare.

Luarea de poziție a premierului Orban intervine după ce Sorina Pintea, care demisionase din funcția de manager al Spitalului Județean la începutul lunii martie 2020, a revenit, la începutul lunii aprilie,  asupra acestei cereri de demisie, dorind astfel să-și reia funcția de conducere. Pe de altă parte, Consiliul Județean Maramureș a transmis, joi, că, de fapt, Sorina Pintea n-ar fi vrut chiar să se întoarcă în funcția de manager, ci doar căuta o modalitate de a-și încheia mandatul, în condițiile în care ea, în prezent, s-ar afla în concediu medical.

Sorina Pintea este de profesie economist, iar demisia ei din funcția de manager al Spitalului Județean Baia Mare a intervenit, la începutul lunii martie, imediat după ce DNA a anunțat că Pintea este cercetată într-un dosar de luare de mită.

În timpul guvernului PSD, Sorina Pintea a deținut funcția de ministru al Sănătății.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă