32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăCoronavirusPremierul Noii Zeelande spune că protestatarii anti COVID sunt nereprezentativi

Premierul Noii Zeelande spune că protestatarii anti COVID sunt nereprezentativi

Deși sute de oameni care protestează împotriva mandatelor de vaccinare și a restricțiilor pandemice au blocat recent străzile în fața parlamentului de la Auckland, premierul Noii Zeelande spune că protestatarii anti COVID sunt nereprezentativi.

Protestatarii s-au adunat, înaintea primului discurs al anului, al premierului Jacinda Ardern. În timpul conferinței sale de presă, Ardern a spus că cei de afară nu sunt „reprezentanți ai majorității”, adăugând că majoritatea neozeelandezilor s-au conformat cu restricțiile COVID pentru „a se menține în siguranță unii pe alții”, relatează Reuters.
Protestatarii au fost în mare parte demascați, au ținut pancarte care chemau la „libertate” și au promis că vor sta în fața parlamentului până când vor fi ridicate barierele COVID-19.

Premierul Noii Zeelande spune că protestatarii anti COVID nu reprezintă majoritatea, dar guvernul menține restricții foarte dure

În Noua Zeelandă are loc un protest major împotriva restricțiilor dure menținute de guvernul condus de Jacinta Arden, transmite Agerpres. Guvernul menține cele mai drastice restricții din lume, în ciuda faptului că varianta omicron a coronavirusului are un grad de periculozitate mult mai scăzut decât tulpinile precedente.

Mai mult, premierul Jacinda Ardern a susținut că pandemia de COVID-19 nu se va încheia cu varianta Omicron şi Noua Zeelandă va trebui să se pregătească pentru mai multe variante ale coronavirusului. A fost primul său discurs în parlament din acest an, rostit în timp ce un convoi de camioane şi rulote a blocat străzile din jurul clădirii legislativului pentru a protesta împotriva măsurilor sanitare şi a obligaţiei de vaccinare, o mişcare inspirată din cea care paralizează în prezent capitala Canadei, Ottawa, relatează AFP şi Reuters.

”Dle preşedinte (al parlamentului), sfatul experţilor este că Omicron nu va fi ultima variantă cu care ne vom confrunta în acest an’, a spus Jacinda Ardern în faţa deputaţilor. ‘Nu s-a terminat. Dar aceasta nu înseamnă că nu putem merge înainte şi face în continuare progrese. Asta şi facem”, a spus ea.

Avertismentul său a venit în timp ce în afara sediului parlamentului se desfăşura o manifestaţie în care se cerea renunţarea la restricţii şi la obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19.

Sute de vehicule, pe care erau afişate mesaje precum ‘Redaţi-ne libertatea’ şi ‘Coerciţia nu este consimţământ’, erau staţionate pe străzile de lângă parlament, iar alte sute au traversat centrul capitalei claxonând, relatează g4media.ro.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă