15.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Premierul interimar Nicolae Ciucă se întâlnește cu ambasadorul SUA

„Întrevederea prim-ministrului interimar, Nicolae-Ionel Ciucă, cu Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kimberly Reed, preşedintele Băncii de Import-Export a SUA, şi Aleshia Duncan, Departamentul Energiei din SUA.”, face parte din programul zilei de astăzi a lui Nicolae Ciucă, premierul interimar al României.

Întâlnirea are loc în contextul declarațiilor făcute la finalul săptămânii trecute de Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, care a anunțat că România va avea asigurate linii de finanțare de 7 miliarde dolari din partea Băncii de Export-Import a Statelor Unite ale Americii, bani pentru investiții strategice în țara noastră.

Vor fi analizate condițiile acordului de finanțare dintre Guvernul României și Exim Bank pentru investiții în proiecte energetice și de infrastructură rutieră și feroviară.

În luna octombrie, România și SUA au parafat un acord guvernamental pentru dezvoltarea Unităților 3 și 4 ale Centralei Nuclearo-electrice de la Cernavodă și retehnologizarea Unității 1.

Ultima oră
Pe aceeași temă