9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăInternaționalPremierul finlandez, Sanna Marin, exonerată de acuzații în legătură cu videoclipurile "partygate"...

Premierul finlandez, Sanna Marin, exonerată de acuzații în legătură cu videoclipurile „partygate” din vară

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a fost oficial exonerată de orice încălcare a regulilor ministeriale pentru petrecerile cu prietenii din luna august, un weekend imortalizat în videoclipuri care au devenit virale pe rețelele de socializare.

Într-un nou raport, cancelarul finlandez al justiției, Tuomas Pöysti, a declarat că nu a avut „niciun motiv pentru a o suspecta pe prim-ministru de comportament ilegal în poziția oficială a ministrului sau de neglijență în serviciu”, notează Euronews.

Pöysti, cancelarul justiției, a efectuat o anchetă privind viața socială a lui Marin după ce a primit mai multe plângeri care arătau că și-a luat concediu fără a lăsa un adjunct în locul ei și că nu a fost în măsură să își îndeplinească responsabilitățile postului său.

Cu toate acestea, Pöysti a constatat că plângerile nu puteau fi admise deoarece nu specificau ce îndatoriri Marin ar fi putut să nu își îndeplinească și care dintre îndatoririle sale ar fi putut fi puse în pericol în timp ce bea, cânta și dansa la o petrecere privată și, mai târziu, la un club de noapte din Helsinki.

În august, Marin – cel mai tânăr prim-ministru finlandez din istorie – a fost nevoită să își apere viața privată după ce a apărut o înregistrare video în care apărea la o petrecere cu prietenii.

În clipurile de pe rețelele de socializare, Marin apare în mai multe scene în care aparent se afla la o reședință privată, îmbrățișându-și prietenii și cântând și dansând pe muzică pop finlandeză.

Printre ceilalți invitați care se bucurau de petrecere se numără Alma, o cântăreață din topurile finlandeze, un membru al parlamentului, câțiva prezentatori de emisiuni radio și un stilist celebru.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Patru polițiști din Brașov au fost reținuți pentru corupție

Patru polițiști din Brașov și alți trei cetățeni, din afara Ministerului Afacerilor Interne, au fost reținuți pentru corupție, într-o anchetă privind permisele de conducere...

Victoria, singura opțiune cu Belarus. Statisticile sunt de partea României

România o înfruntă mâine pe Belarus, de la ora 21:45, pe Arena Națională, în al doilea meci din cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal...

Eurostat: 61% din bugetele gospodăriilor din UE au fost alocate pentru locuinţă, alimente şi transport

Datele din cel mai recent Studiu privind bugetul gospodăriilor (HBS) arată că 60,6% din cheltuielile de consum ale gospodăriilor, în 23 de state membre...
Ultima oră
Pe aceeași temă