5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Premierul anunță noi restricții pentru călătorii

Cei care stau mai puţin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar ceilalţi intră în carantină cu posibilitatea testării în a cinea zi. „Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunţat Ludovic Orban.

El precizează că pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieşi din carantină”, a subliniat premierul.

Orban a mai spus, după videoconferinţa avută cu prefecţii, că a cerut intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii cu coronavirus. 

Citește și: Un al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația nu este bună, avertizează Iohannis 

Ultima oră
Pe aceeași temă