0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomePoliticăPrefectul de Vaslui a semnat ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte...

Prefectul de Vaslui a semnat ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a lui Dumitru Buzatu

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a semnat, marţi, ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui a lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 1,25 milioane de lei mită, potrivit newsweek.ro.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a semnat, marţi, ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui a lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 1,25 milioane de lei mită.

Postul lui Buzatu este ocupat interimar de vicepreşedintele CJ Vaslui Ciprian Trifan (PSD), considerat un apropiat al lui Buzatu, desemnat să preia atribuţiile acestuia de câte ori Buzatu nu a fost la serviciu.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a declarat pentru News.ro că a semnat ordinul privind suspendarea din funcţie a lui Dumitru Buzatu, nu încetarea mandatului acestuia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al CJ Vaslui. Cine a preluat postul
”În documentul pe care l-am primit astăzi de la Tribunalul Vaslui este specificat faptul că instanţa a luat în calcul propunerea procurorilor pentru măsura arestului pe 30 de zile, drept pentru care am constatat şi noi că, începând cu data de 24 septembrie, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Dumitru Buzatu nu poate să-şi mai exercite mandatul.

Atunci am luat act de acest lucru şi am declarat suspendarea mandatului de preşedinte la Consiliul Judeţean”, a declarat Daniel Onofrei.

Prefectul de Vaslui a afirmat că, încă din 2020, de la alegerea lui Dumitr Buzatu în funcţia de preşedinte al CJ Vaslui, s-a decis şi că vicepreşedintele Ciprian Trifan (PSD) va fi cel care preia atribuţiile în perioadele în care preşedintele este în concediu sau nu îşi poate exercita mandatul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă...

Banii la cercetare, așteptați din mediul privat. Un nou cod fiscal din ianuarie

Cheltuielile bugetare în 2024 vor fi cu 48 de miliarde de lei mai mari decât cele din 2023, estimează ministrul Finanțelor. În cel mai...

Marii favoriți la prezidențiale: Geoană, Ciolacu, Șoșoacă. Senatoarea independentă este înaintea lui George Simion

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP aduce o surpriză în privința preferințelor electorale ale românilor. Conform acestui sondaj, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a urcat...
Ultima oră
Pe aceeași temă