15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrefectul de Ialomița cere intervenția Armatei la Țăndărei!

Prefectul de Ialomița cere intervenția Armatei la Țăndărei!

Trei din patru ialomițeni care au COVID-19 provin din orașul în care aproximativ 800 romi au revenit în țară în ultimele săptămâni din Italia, Spania sau Franța, foarte mulți dintre ei nerespectând  recomandările autorităților de izolare.

Primarul orașului Țăndărei solicită teste pentru a avea o mai bună imagine a răspândirii infecției, iar autoritățile județene admit că situația este din ce în ce mai gravă în oraș și spun că au cerut ajutorul Armatei pentru a-i putea stăpâni pe cei care nu respectă regulile impuse de autorități.

Tonița Manea, prefect de Ialomița, a explicat pentru Infoialomita.ro motivul pentru care s-a cerut carantină pentru Țăndărei.

„Vrem să putem să-i oprim pe oameni să mai interacționeze între ei. Poate să nu fie carantinare ci doar suplimentare a forțelor de ordine de care avem mare nevoie și alte măsuri ce pot veni în ajutorul nostru. Pe stradă pare că nu circulă dar prin spatele curților se tot întâlnesc. Este nevoie de forțe de ordine, Poliție, Jandarmerie și Armată pentru a-i convinge să stea fiecare la casa lui.”, spune doamna Tonița Manea.

Nicoleta Toma, primarul Țăndăreiului, a declarant pentru Europa FM că nu a avut, până de curând, o listă completă a celor care trebuie să stea în casă. “Este un focar… s-a importat virusului când au început să vină din străinătate cetățeni. Într-adevăr, pe listele de la DSP, ne veneau foarte puțini [în raportări -n.r] Probabil, erau mai la început, și nu aveau date suficiente nici dumnealor de la graniță. Noi am trimis adrese și aceștia au fost introduși, după aceea, pe listele de la DSP”, a precizat edilul, subliniind faptul că localnicii care nu sunt pe listă se plimbă între localități în continuare.

“Nu poți să le interzici lucrul acesta pentru că știm că orice simplu cetățean, dacă are declarația pe proprie răspundere, poate merge oriunde”, a adăugat primarul din Țăndărei.

Publicația online Recorder.ro a relatat că orașul ialomițean este pe cale să se transforme într-un adevărat focar de coronavirus după ce peste 20 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele zile și din ce în ce mai multe se prezintă la spitalul din oraș cu simptome specifice.

Cadrele medicale de la spitalul din Țăndărei vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din această cauză, în timp ce statisticile oficiale arată numai cinci morți în tot județul Ialomița.

Potrivit datelor oficiale obținute de la Institutul Național de Sănătate Publică, în data de 2 aprilie, la ora 17.00, în Ialomița erau înregistrate 36 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, 26 fiind consemnate în cadrul comunității din Țăndărei, printre persoanele venite din străinătate sau rudele celor întorși de curând în țară.

De asemenea, cinci dintre șase decese înregistrate la nivel județean din pricina coronavirusului au fost ale unor cetățeni domiciliați în Țăndărei.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă