1.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeȘtirile zileiPovestea lui Suzan Beseiso, americanca palestiniană, care a evadat din Gaza

Povestea lui Suzan Beseiso, americanca palestiniană, care a evadat din Gaza

A fost nevoie de patru încercări eșuate înainte ca Suzan Beseiso să poată trece prin punctul Rafah, în Egipt, și să scape de bombardamentul Fâșiei Gaza, iar cu fiecare ocazie, americanca palestiniană, în vârstă de 31 de ani, una dintre câteva dintre sutele de deținători străini de pașapoarte cărora li s-a permis să părăsească enclava, de săptămâna trecută, a spus că se confruntă cu un pericol acut, potrivit Reuters.

 „Parcă mori sau pleci. Ce alegi între acestea două? Amintirile tale din copilărie, căminul tău, pământul tău sau că trăiești”.

Suzan Beseiso a fost printre primii străini, posesori de pașapoarte, dornici de a scăpa din Gaza. A fost nevoie de cinci încercări.

 „ La doar câțiva metri de noi, o bombă tocmai a căzut, a explodat. Eram în panică, am avut cel mai rău atac de panică și am început să țip și să plâng, tatăl meu e afară, mama e afară, nepotul meu este afară și am început să țip ca o nebună. Am simțit că tatăl meu va fi aruncat în bucăți, mama mea nu va fi acolo și nepotul meu a plecat.”

„Mama mea a început să contacteze Departamentul de Stat, chiar am făcut videoclipuri cu ea vorbind cu ambasada americană din Israel, pentru că au fost atât de nepoliticoși, de reci, era atât de clar că nu o să ne ajute, tu ești palestinian la sfârșitul zilei, ești din Fâșia Gaza la sfârșitul zilei.”

Mulți dintre cei 2,3 milioane de oameni din Gaza au fost strămutați în conflictul Israel-Hamas.

Israelul spune că Hamas folosește civilii ca scuturi umane și ambele părți au refuzat cererile de încetare a focului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...

Macron este „ extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat luni seara că este "extrem de fericit" de eliberarea a trei minori franco-israelieni deţinuţi de Hamas, adăugând că...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă