1.7 C
București
joi, 30 martie 2023
AcasăInternaționalPoliticienii italieni stau cu frică - Rusia și-ar putea ”băga coada” în...

Politicienii italieni stau cu frică – Rusia și-ar putea ”băga coada” în alegerile de luna viitoare

Politicienii italieni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea unei „interferențe” rusești în alegerile parlamentare de luna viitoare.

Comentariile fostului președinte rus Dmitri Medvedev au stârnit controverse și îngrijorare înainte de scrutinul din 25 septembrie, notează Euronews.

Joi, Medvedev a cerut cetățenilor europeni să își „pedepsească” guvernele „stupide” pentru că se opun Moscovei, în contextul războiului din Ucraina.

„Am dori să vedem cetățenii europeni nu doar indignați de acțiunile guvernelor lor… ci să le ceară socoteală și să le pedepsească pentru prostia lor evidentă”, a scris el pe Telegram.

„Luați măsuri, vecini europeni. Nu rămâneți tăcuți. Cereți responsabilitate”, a adăugat el.

Italia – condusă de premierul demisionar Mario Draghi – a sprijinit până acum Ucraina de când războiul a început, furnizând arme și ajutor umanitar.

Dar poziția țării s-ar putea schimba dacă coaliția de dreapta pro-rusă va câștiga alegerile.

Comentariile lui Medvedev au fost criticate de ministrul italian de externe Luigi Di Maio, care a avertizat cu privire la „interferența guvernului rus în alegeri”.

Partidul Democrat Enrico Letta a declarat, de asemenea, că Moscova încearcă să „schimbe poziția politicii externe italiene, care de la început a fost foarte clară alături de UE și NATO”.

„Trebuie să reconfirmăm această alegere, este clar că alegerile din 25 septembrie vor fi și despre asta”, a adăugat Letta, criticând partidele de dreapta pentru că nu au spus nimic.

Fostul premier italian a cerut, de asemenea, Ligii de extremă-dreapta să anuleze un acord semnat în 2017 cu partidul Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, luase în considerare posibilitatea de a călători la Moscova după începerea invaziei rusești, înainte de a-și anula planurile.

El s-a apărat vineri, declarând că „nu a mai fost în Rusia de ani de zile” și că „Rusia nu are nici cea mai mică influență asupra alegerilor din Italia”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Digitalizarea spitalelor din București trebuie să devină o prioritate pentru sănătatea publică

Digitalizarea spitalelor din București este un proiect ambițios care vizează îmbunătățirea calității serviciilor medicale prin automatizarea și eficientizarea fluxurilor medicale, siguranță datelor pacienților, telemedicină...
00:01:57

VIDEO: Taiwanul este sfidător, în timp ce China avertizează cu privire la represalii în cazul unei călătorii în SUA

Presiunea externă nu va împiedica Taiwanul să se implice în relația cu alte țări, a declarat miercuri președintele Tsai Ing-wen la plecarea în Statele...

Agilitatea, abilitatea no 1 în leadershipul de business

Inflația, o nouă criză a sistemului bancar, schimbările privitoare la forța de muncă și tulburările geopolitice fac luarea deciziilor în afaceri mai dificilă ca...
Ultima oră
Pe aceeași temă