13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Viorel Isticioaia-Budura, distins de Ambasada Japoniei cu „Ordinului Soarelui Răsare”

Ceremonia de decernare a avut loc la reşedinţa E.S. domnul Hiroshi Ueda, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în România.

Guvernul japonez a conferit acest înalt ordin diplomatului român în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la dezvoltarea relaţiilor dintre Japonia şi Uniunea Europeană şi la promovarea bunelor legături de prietenie şi colaborare dintre acestea.

Domnul Viorel Isticioaia-Budura a lucrat în calitate de Ambasador al Reprezentanţei Uniunii Europene în Japonia susţinând în mod activ încheierea Acordului de Parteneriat Economic Japonia-UE (EPA) şi a Acordului de Parteneriat Strategic Japonia-UE (SPA), contribuind în acelaşi timp la consolidarea relaţiilor dintre Japonia şi Uniunea Europeană prin implicarea în activităţi de informare publică privind promovarea pe scară largă a celor două importante acorduri de parteneriat. Anterior mandatului de Ambasador al Reprezentanţei Uniunii Europene, domnul Viorel Isticioaia-Budura a desfăşurat o bogată activitate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, lucrând ca diplomat la Ambasada României în Japonia, participând şi în această calitate la dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Ambasada Japoniei are convingerea că acordarea acestei înalte distincţii domnului ambasador Viorel Isticioaia-Budura va duce la consolidarea în continuare a bunelor legături de prietenie şi colaborare dintre Japonia, Uniunea Europeană şi România.

Ultima oră
Pe aceeași temă