20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPolitică„Viitorul Europei” a fost lansat oficial de la Cotroceni. Ce se urmărește...

„Viitorul Europei” a fost lansat oficial de la Cotroceni. Ce se urmărește prin proiect

 De asemenea, proiecul include şi lansarea unor direcții de reflecție.

„Președintele Klaus Iohannis va găzdui, marți, la Palatul Cotroceni, evenimentul de lansare oficială a dezbaterii naționale privind viitorul Europei. Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi așteptărilor legate de Conferința privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcții de reflecție pentru orientarea dezbaterilor cetățenești care vor avea loc la nivel național pe acest subiect”, anunțase Administrația Prezidențială.

La dezbatere au participat Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare şi Relații Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

„În cadrul intervenției sale, Președintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel național asupra viitorului Europei, un proces care se dorește a fi în primul rând un dialog cu cetățenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetățenilor. Dezbaterile legate de Conferința privind viitorul Europei se vor desfășura pe parcursul anului 2021 și în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene”, potrivit Președinției.

La data de 9 mai 2021, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinței privind viitorul Europei. Conferința reprezintă un cadru de discuții și reflecție cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituțiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naționale, cetățenilor, societății civile, mediului academic, partenerilor sociali și a altor actori interesați.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă