7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăVictor Ponta, campion la racolat parlamentari

Victor Ponta, campion la racolat parlamentari

 Spre deosebire de UDMR, Pro România este un partid care nu a participat la alegeri, devenind partid parlamentar prin racolări, adică prin falsificarea voinței electoratului. Practic, la ora actuală, atât PSD cât și Opoziția formată din PNL, USR, PMP și UDMR au nevoie de voturile Pro România pentru a forma o majoritate.

Cariera fostului premier PSD în afara propriului partid a început în vara lui 2017 când Liviu Dragnea a decis ca PSD să  inițieze o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, condus de Sorin Grindeanu.  Victor Ponta s-a poziționat de partea premierului de atunci. Mai mult, Ponta a acceptat postul de secretar general al Guvernului Grindeanu. Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Executiv. Din acel moment, Victor Ponta s-a apucat să racoleze parlamentari. Majoritatea deputaților veniți de la ProRomânia provin de la PSD, pe fondul nemulțumirilor față de Liviu Dragnea.

 

Cum a crescut oastea lui Ponta

 

În mai 2018, după un an de racolări, alături de Victor Ponta se aflau zece parlamentari. Printre aceștia, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, care  au intrat în politică prin intermediul Partidului Conservator, condus de Dan Voiculescu și au trecut, ulterior, la ALDE. În echipa lui Ponta  a intrat, printre alții, Nicu Bănicioiu, cel care a fost ministru al Sănătății în momentul incendiului de la Colectiv și a blocat trimiterea răniților în străinătate.

În toamna anului trecut, un nou război intern în PSD, câștigat de Liviu Dragnea, a determinat un alt val de adversari ai liderului social-democrat să se înscrie în PSD. Printre aceștia s-au numărat Adrian Țuțuianu sau Marian Neacșu.

În ianuarie 2019, lui Victor Ponta i s-a alăturat un alt fost premier PSD – Mihai Tudose, demisionar din fruntea Guvernului după un conflict cu Liviu Dragnea. Alături de Tudose a venit în Pro România și Georgian Pop, fost președinte al Comisiei SRI. Astfel, Pro România a ajuns la 20 de parlamentari.

De la începutul anului și până în prezent, deringolada PSD a continuat și Pro România a racolat alți nouă parlamentari.

 

 

 

Mesaj pentru Dăncilă

De pe noua poziție, Victor Ponta își permite să fie ironic, vorbind despre faptul că Viorica Dăncilă a cumpărat parlamentari în ultimele zile pentru a menţine în Parlament o majoritate favorabilă PSD. „Aşteptăm ca doamna Dăncilă, aşa cum ne-a anunţat, că are majoritate, că are voturi, că a cumpărat parlamentari, cu 100.000, cu 200.000, să vină în Parlament săptămâna viitoare să ceară votul pentru un nou Guvern. Nu obţine 233 de voturi, putem trece la un nou Guvern”, a susţinut Ponta.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă