30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăVești noi despre Traian Băsescu. Când revine în țară?

Vești noi despre Traian Băsescu. Când revine în țară?

Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles unde fusese internat în urma unui infarct suferit săptămâna trecută. Astfel, fostul șef de stat ar urma să ajungă zilele acestea în țară.

A stat internat în Belgia

Traian Băsescu era spitalizat de aproape o săptămână la Bruxelles. Surse apropiate acestuia au declarat pentru HotNews.ro că fostul președinte a suferit un infract.

Între familia, soția fostului președinte a început să-și mute lucrurile din vila de la RA-APPS pe care a pierdut-o, în urma verdictului dat de ICCJ privind colaborarea cu fosta securitate, motiv pentru care Traian Băsescu a și suferit un infarct.

Băsescu pierde următoarele:

  • a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
  • b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
  • c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

De altfel, Traian Băsescu nu mai beneficiază nici de mașină și nici de pază din partea Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Încă o condamnare pe viață pentru uciderea unui afro-american ce făcea jogging acum doi ani și jumătate

S-a mai dat o condamnare pe viață pentru unul dintre cei trei bărbați americani albi condamnați deja pentru omorârea unui afro-american, Ahmaud Arbery, ce...
00:00:25

VIDEO: Biden spune că „nu este îngrijorat” de manevrele militare chinezești

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu este îngrijorat de Taiwan, dar că este preocupat de acțiunile Chinei în regiune, după vizita președintelui...
00:01:37

 Blinken: Încetarea discuțiilor de către China privind schimbările climatice dăunează „întregii lumi”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a descris luni (8 august) declarațiile făcute de China conform cărora va înceta cooperarea cu Statele Unite...
Ultima oră
Pe aceeași temă