26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăVarianta lui Orban pentru ca prețul carburanților să scadă cu 2,2 lei...

Varianta lui Orban pentru ca prețul carburanților să scadă cu 2,2 lei pe litru

Fostul premier Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a acuzat actuala coaliție de guvernare PSD – PNL – UDMR că nu a făcut nimic pentru a preveni creșterea prețurilor la carburanți, ba chiar parlamentarii celor trei partide au blocat în Parlament  o lege care ar fi dus la scăderea cu minim 2,2 lei a prețurilor la benzină si motorină.

Orban susține că o soluție eficientă este reducerea la jumătate a accizei și scăderea TVA de la 19 la 5%:

„De 4 luni și jumătate am înaintat parlamentului un proiect de lege foarte clar și simplu, care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%. Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii”.

Acesta mai spune că în 2020, guvernul pe care l-a condus a aplicat o măsură asemănătoare. De la 1 ianuarie 2020 a anulat supracciza la carburant și prețurile au scăzut corespunzător.

„După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate!

Dar sigur că „tiriplicii” se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, a mai scris Ludovic Orban.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov,...

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România

Cel mai bun program educațional din UE este “Traista cu sănătate”, desfășurat în România. Acest titlu a fost acordat de Comisia Europeană. Programul „Traista cu...

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...
Ultima oră
Pe aceeași temă