12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR PLUS nu mai poate face parte dintr-un guvern cu Cîțu premier

USR PLUS nu mai poate face parte dintr-un guvern cu Cîțu premier

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat marţi, la Timişoara, că Florin Cîţu nu mai poate fi premierul unui guvern din care să facă parte formaţiunea sa, chiar dacă liberalul va câştiga şefia PNL.

El a mai afirmat despre miniştrii cu care ar putea reveni USR PLUS la guvernare că deocamdată nu s-a pus problema ca să fie schimbaţi cei care au fost în Cabinetul Cîţu.

„Sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR. Noi am spus de la început că problema noastră nu este coaliţia ca atare, că pentru USR PLUS nu există altă formulă de guvernare pe actuala structură parlamentară decât cu PNL şi UDMR, dar avem nevoie de un premier capabil să conducă un guvern de coaliţie, care înseamnă altceva decât un guvern monocolor în care faci ce vrei şi iei decizii cum vrei tu, ca premier. (…). Domnul Cîţu nu mai are cum să fie premierul unui guvern din care noi să facem parte”, a spus Cioloș.

El a adăugat că USR PLUS va urmări felul în care vor fi folosiţi cei 10 miliarde de euro pentru PNI ‘Anghel Saligny’ şi speră ca toată lumea să urmărească acest lucru, iar „mai ales Guvernul să fie transparent în modul cum se vor folosi aceşti bani”.

Copreşedintele USR PLUS a reiterat faptul că nu se poate vorbi despre nicio asociere cu AUR, fie ea şi temporară, ci este o procedură parlamentară pentru susţinerea moţiunii formulate împotriva premierului Florin Cîţu.

Copreşedintele USR PLUS a participat, marţi, la Timişoara, la o dezbatere despre viitorul Europei şi implicarea autorităţilor locale în acest proces, precum şi despre oportunităţile de dezvoltare la nivel local, folosind resursele europene.

Citește și: Susținătorii lui Orban la șefia PNL fac un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale

Cele mai citite

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită "Pobeda". Acest...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord...
Ultima oră
Pe aceeași temă