10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

USR PLUS îi cere lui Nicușor Dan să înceteze „mascarada” concursurilor de la PMB

„USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP”, mai indică sursa citată.

„Astfel, au fost demarate concursuri pentru posturi de conducere:

Concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare: https://bit.ly/2W5W47H;

Concursul pentru ocuparea postului de Director general al Administraţiei Străzilor Bucureşti: https://bit.ly/2VUZUAj.

Viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenţia primarului General încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menţionate şi a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat.

Primarul General a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale şi imorale să nu mai aibă loc în administraţia bucureşteană.

Atragem atenţia că:

Criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs. De exemplu: pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate şi 6 luni vechime în funcţie de conducere într-o instituţie publică;

Criteriile publicate sunt stabilite în vederea calificării şi câştigării concursului de către anumite persoane.

USR PLUS solicită public Primarului General Nicuşor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor (https://bit.ly/2W1bXw1).

În caz contrar, USR PLUS nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru remedierea acestei ilegalităţi şi reluarea concursurilor într-un mod corect. Votul de încredere al bucureştenilor a fost dat pentru transparenţă, corectitudine, meritocraţie, nu pentru sinecuri politice şi nici pentru plătirea unor poliţe între partide”, arată comunicatul de presă al USR PLUS.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă