15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăCoronavirusUSR: Florin Cîţu să explice în Parlament de ce campania de vaccinare...

USR: Florin Cîţu să explice în Parlament de ce campania de vaccinare a eşuat

Uniunea Salvaţi România afirmă că premierul interimar Florin Cîţu trebuie să le explice românilor, de la tribuna Parlamentului, de ce campania de vaccinare anti-COVID a eşuat şi că “degeaba încearcă să amâne acest lucru prin atacuri, minciuni şi fake news”.

“I-am cerut lui Florin Cîţu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi principalul responsabil pentru eşecul acesteia, să vină în faţa Parlamentului şi să ne explice cum a ajuns România pe penultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. Florin Cîţu a refuzat invitaţia noastră. În condiţiile în care a înlăturat complet Ministerul Sănătăţii din deciziile legate de vaccinare şi a avut la dispoziţie toate resursele pentru a se asigura că o campanie de vaccinare de succes poate fi derulată în România, credem că e absolut necesar ca Florin Cîţu să le explice românilor, de la tribuna Parlamentului, de ce campania de vaccinare a eşuat. Degeaba încearcă să amâne acest lucru prin atacuri, minciuni şi fake news”, arată USR, într-o postare, luni, pe pagina de Facebook.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, luni, că nu va merge la şedinţa Camerei Deputaţilor, la Ora prim-ministrului, care avea ca temă campania de vaccinare împotriva COVID-19.

“Nu, suntem în negocieri politice. Nu mergem în Parlament astăzi”, a precizat Cîţu, la sediul PNL, întrebat în legătură cu dezbaterea solicitată de USR.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă