6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR cere joi încă un vot în Senat pentru „Fără penali în...

USR cere joi încă un vot în Senat pentru „Fără penali în funcții publice”

„Tocmai am depus solicitarea să convocăm un Birou Permanent și un nou #plen astăzi, doar pentru a vota #FărăPenali, atât și nimic mai mult. Hai să nu ne mai ascundem și să punem cărțile pe masă! Așa cum a fost votată la Cameră, inițiativa poate fi votată simplu și în Senat dacă există voință politică adevarată, fără condiții.

Așa că am simplificat lucrurile pentru PSD și PNL: grupul USR a convocat Biroul Permanent al Senatului astăzi la ora 12h00 având pe ordinea de zi organizarea unei ședințe de plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției României înregistrată cu nr. L447/15.07.2020. Cu vot la distanță. Cum am votat din mai și până în noiembrie telefonic, mai putem vota o dată.”, a anunțat senatorul Radu Mihail pe Facebook.

Parlamentarul USR a făcut un apel la colegii din celelalte partide să-și respecte promisiunea și să voteze pentru adoptarea inițiativei „Fără penali”.

„Acum vom vedea dacă PSD și PNL chiar vor să voteze Fără Penali. Nu mai sunt poziții de validat, nu mai sunt alte inițiative legislative, nimic care să perturbe plenul.”, a mai spus Radu Mihail.

Miercuri, inițiativa „Fără penali” nu a fost supusă votului întrucât nu s-a întrunit cvorumul la Senat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă