10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

USL, condusă de Ponta și Antonescu, a fost „cea mai toxică alianţă politică”, susține un liberal

Fostul secretar executiv al PNL, Radu Carp, susţine că liberalii care au fondat USL, „cea mai toxică alianţă politică din România după 1989”, vor să îl îndepărteze din partid şi „le mulţumeşte” acestora că nu l-au invitat la Consiliul Naţional de sâmbătă.

„Îi felicit pe colegii din PNL care au organizat evenimentul politic de astăzi, îi asigur de întreagă mea susţinere şi cred cu fermitate în întărirea parteneriatului cu preşedintele Iohannis ca soluţie pentru România. Le mulţumesc de asemenea pentru faptul că nu m-au invitat la acest eveniment, dându-mi ocazia să fiu alături de familie şi să cunosc mai bine problemele celor dragi. Le transmit felicitări tuturor celor care au coordonat această campanie discretă dar eficientă de îndepărtare a mea, au acţionat profesionist şi cu succes. Îi vedeţi zilnic împărţind zâmbete sau mimînd sobrietatea. Îi cunoaşteţi. Nu sunt mulţi dar nici nu acţionează la vedere. Ei au fondat USL, cea mai toxică alianţă politică din România după 1989”, a scris secretarul executiv al PNL, Radu Carp, pe Facebook.

Acesta mai precizează că nu va ceda presiunilor şi nu va face „niciun compromis faţă de valorile” în care crede.

„Îi asigur însă pe toţi cei din interiorul PNL care nu agrează stilul meu frontal de opoziţie la adresa PSD că a acţiona împotriva unui singur om care nu se bazează pe nimic în afară de propriile-i puteri este un gest care dezonorează. De fapt, victoria unui grup asupra unui om nu înseamnă oare un eşec pentru acel grup, pe planul mai amplu al moralităţii publice? Vă asigur pe toţi cei care urmăriţi activitatea mea publică de faptul că nu voi ceda la nicio presiune şi nu voi face niciun compromis faţă de valorile în care cred-sunt un luptător de cursă lungă şi am învăţat să îmi apăr libertatea de gândire”, a completat Radu Carp.

USL a fost o alianță politică din perioada anilor 2011 – 2014. Conducătorii USL au fost Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL).

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă