18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Ursula von der Leyen îi ține lecții politice corijentei Viorica Dăncilă

Informația despre președintele desemnat al Comisiei Europene vine de la surse apropiate discuțiilor din PSD pentru desemnarea unui nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb.

Pe lista scurtă a Vioricăi Dăncilă au mai rămas doar două nume, actualul secretar general și coordonator al campaniei prezidențiale, Mihai Fifor și fostul europarlamentar Victor Negrescu. Cele doua variante vor fi discutate în ședința CEx a social democraților, programată pentru ora 16. Președintele Klaus Iohannis a convocat-o pentru ziua de miercuri pe Viorica Dăncilă la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării noului comisar european, însă premierul a anunțat că nu va merge, scriu cei de la Știripesurse citând Digi24. Totuși, surse oficiale susțin că premeirul va fi nevoită să discute cu președintele și să cadă de comun acord asupra propunerii. Aceleași surse susțin că cele mai mari șanse le-ar avea Victor Negrescu.

De asemenea, noua propunere va fi înaintată către Parlament, unde ar urma să fie audiat în comisiile de specialitate, așa cum prevede legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament și Guvern, lege pe care Dăncilă nu a respectat-o când a trimis nominalizarea Rovanei Plumb.

Au ieșit din cărți Ramona Mănescu, pentru că social democrații au cerut un om din partid și Claudia Țapardel.

Ultima oră
Pe aceeași temă