31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăUn nou scandal în sectorul Clotildei Armand. Consilierii din opoziție acuză primăria...

Un nou scandal în sectorul Clotildei Armand. Consilierii din opoziție acuză primăria că organizează ilegal mai multe evenimente

Încă un scandal a izbucnit în administrația publică locală a sectorului 1.

Consilierii locali din opoziție o acuză pe Clotilde Armand că organizează ilegal o serie de evenimente.

“(…) am constatat, cu surprindere organizarea de evenimente culturale de către Primaria Sectorului 1, evenimente, prin asocierea cu alte entități”, scrie consilierul local Dan Podaru, de la PNL, într-o solicitare adresată primarului Clotilde Armand, prin care cere lămuriri pentru evenimentele pe care administrația și-a asumat că le va organiza.

Evenimentele Primăriei Sectorului 1 numite ilegale de consilierii PNL

Vă prezentăm, în continuare, integral, textul solicitării consilierului local către primarul Clotilde Armand:

CONSILIUL LOCAL AL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

CONSILIER LOCAL Dan-Nicolae PODARU

Către,

PRIMARUL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

CONSILIULUI LOCAL AL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI – spre știință-

            În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și a prevederilor art. 226 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare,

Podaru Dan-Nicolae, consilier local în Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, am constatat, cu surprindere organizarea de evenimente culturale de către Primaria Sectorului 1, evenimente, prin asocierea cu alte entități.

  1.  

Având în vedere faptul că evenimentele culturale nu au făcut obiectul nici unei hotarâri de Consiliul Local, solicit, de îndată, în conformitate cu prevederile art. 128, alin. 2, coroborate cu cele de la alin. 11 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, EXPLICATII de la Primar și structurile implicate, constituite într-un RAPORT EXPLICATIV care să fie prezentat, în cel mai scurt timp Consiliului Local al Sectorului 1, referitor la pe următoarele subiecte care, au facut obiectul unor articole publicate pe site Primăria S1 și pe pagina de socializare Facebook:

  1. Parteneriatul Primăriei Sectorului 1 și Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (C.E.A.A.A.) sau forma de colaborare prin care a fost organizată Ziua Culturii Naționale și a împlinirii a 172 de ani  de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, începând cu ora 15:00, în spațiul cultural si expozițional al administrației locale a Sectorului 1 din strada Piața Amzei nr.13.

Au fost încălcate  prevederile art. 166 alin.(2) lit. s) din OUG nr. 57/2019 cu modificările și completările ulterioare, care prevede că: ”Consiliile Locale ale sectoarelor hotărăsc, în condițiile legii, cu acordul prealabil al Consiliului General al Municipiului București, cooperarea sau asocierea cu persoane juridice române sau străine, cu organizații neguvernamentale și cu alți parteneri sociali, în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local”

  • Parteneriatul cu Teatrul Evreiesc de Stat, instituție din subordinea Primăriei Capitalei și ADP Sector 1 respectiv organizarea Spectacolui de teatru, muzică și poezie, în Parcul Kiseleff, in 22.12.2021.

Se încalcă aceleași prevederi respectiv art.166 alin.(2) lit.s) din OUG nr. 57/2019 cu modificările și completările ulterioare.

  • Forma de parteneriat și baza legală a organizării Expoziției  „București. O arhitectură modernistă europeană”, semnată de prof.dr.arh. Luca Matei Stoian în spațiul expozițional al administrației locale a Sectorului 1 ????,  Direcția Generală Impozite și Taxe Locale din Str. Piața Amzei, nr.13. în perioada 6 decembrie 2021- 30 martie 2022, de luni până vineri între orele 15:00-17:00??? Asta în condițiile în care, programul de lucru al instituției este 16,30.

Care este baza legală a punerii la dispoziție a spațiului din str. Piața Amzei nr. 13 domnului prof.dr.arh. Luca Matei Stoian? Este stabilită o chirie? Este cu titlu gratuit? Cine a aprobat asta? Care sunt costurile cu organizarea și cine le suportă.

Se încalcă aceleași prevederi respectiv art.166 alin.(2) lit.s) din OUG nr. 57/2019 cu modificările și completările ulterioare.

  • Care este baza legală prin care Primăria Sectorului 1 a solicitat Ordinului Arhitecților din România – Filiala București ca împreună să găsească cea mai bună soluție pentru regenerarea urbană a zonei Piața Matache. Este vorba de implicare în organizarea unul concurs de arhitectură pentru a identifica cel mai bun proiect și cea mai bună soluție de reabilitare a acestui cartier.

NU EXISTĂ HCL în acest sens, a fost evitat și eliminat CL din decizie! Parteneriatul nu este legal constituit. Este foarte interesant în ce bază vor fi făcute plățile, cunocând faptul că, Ordinul Arhitecților din România nu deshășoară activități pro-bono și cât costă Sectorul 1 această asociere.

Se încalcă aceleași prevederi respectiv art.166 alin.(2) lit.s) din OUG nr. 57/2019 cu modificările și completările ulterioare.

  • Salut inițiativa deputatului liberal Sebastian Burduja care a inițiat proiectul Legii ca 15 februarie să devină Ziua Națională a Culturii și, salut și inițiativa Sectorului 1 pentru organizarea unei Expoziții, decernare de premii, spectacol extraordinar de audiții, acestea sunt principalele momente artistice pe care Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual (CEAAA) împreună cu Primăria Sectorului 1, Muzeul Național a Literaturii Române – București, Biblioteca Metropolitană București și tinerii talentați din liceele vocaționale ale Sectorului 1 le-au pregătit cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii.

Evenimentul având loc marti, 15 februarie 2022, începând cu ora 17:00, în spațiul cultural si expozițional al administrației locale a Sectorului 1 din strada Piața Amzei nr.13.

Doar că, din nou, nu se îndeplinesc condițiile de legalitate! Nu există o hotărâre de Consiliul Local în acest sens?!

II.

Explicații scrise de la Președintele Comisiei de disciplină – în prezent directorul Direcției Juridice, când soluționează și înaintează propunerile vis a vis de sesizările făcute de grupul PNL.

Are Comisia de disciplină capacitatea de exercițiu profesională să-și îndeplinească atribuțiile???? Sesizarea este din 24.06.2021, ultima discuție cu comisia de disciplină a avut loc în data 16.12.2021, deci mai mult de 2 luni.

Are comisia o problemă în intelegerea exprimării de ” Comisia soluționează în in cel mai scurt timp” prevăzut de Anexa 7 din OUG 57/2019??? Nu este o întrebare retorică, așteptăm răspuns acum. Să înțelegem că trebuie să facem plangere prealabilă împotriva membrilor Comisiei de disciplină ?

18.02.2022                                                                                        Dan-Nicolae PODARU

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vestigii vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu Neamț

Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani au fost descoperite, în apropiere de Târgu-Neamţ, de o echipă de arheologi condusă de cercetătorul Vasile Diaconu, din...

Halep, în semifinale la Toronto

Simona Halep o va întâlni pe Jessica Pegula în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari,...

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video. Compania a reluat discuțiile cu multinaționalele de divertisment cu privire la participarea pe această...
Ultima oră
Pe aceeași temă