21.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Turcan: Opoziţia cere ca moţiunea să fie dezbătută şi votată la începutul săptămânii viitoare

Ea a spus că reprezentanţii Opoziţiei nu au fost consultaţi cu privire la convocarea şedinţei Birourilor permanente pentru marţi, suspendată din lipsă de cvorum, subliniind că ei sunt pregătiţi să acţioneze la „şicanele” PSD.

„Am aflat şi noi pe surse, fără să fim consultaţi, fără să se discute măcar cu reprezentanţii Opoziţiei când s-ar putea ţine acest Birou permanent. Noi suntem pregătiţi la şicane şi acţionăm unitar şi pas cu pas o să dejucăm această abordare cu profil infracţional. Opoziţia cere nişte lucruri de bun simţ, şi anume moţiunea să se citească la o oră şi într-un moment în care parlamentarii să poată să participe. De asemenea, Opoziţia doreşte ca, după 30 de ani în care nicio moţiune de cenzură nu a fost votată în zile nelucrătoare, să nu se întâmple nici de data aceasta, la comanda Vioricăi Dăncilă. Propunerile Opoziţiei sunt fireşti, sunt de bun simţ, să citim moţiunea săptămâna aceasta şi votul să fie la începutul săptămânii viitoare. Acesta este programul pe care îl vom propune PSD”, a afirmat Turcan.

Ea a mai spus că Opoziţia se va prezenta la şedinţele Birourilor permanente „convocate la ore normale, în care parlamentarii pot să-şi exercite dreptul constituţional cu care au fost investiţi”.

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului a fost suspendată, marţi seară, din lipsă de cvorum.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că, în aceste condiţii, nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie.

O nouă şedinţă a Birourilor permanente a fost convocată pentru miercuri la ora 10,30.

Ultima oră
Pe aceeași temă