15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăTudorache plătește tabere în Deltă pentru mii de copii ca să-i câștige...

Tudorache plătește tabere în Deltă pentru mii de copii ca să-i câștige pe părinți și profesori

Edilul organizează o serie de 25 de excursii la Sulina și 24 la Sf. Gheorghe, în Delta Dunării, pentru 2.000 de copii din sector, plus însoțitori din rândul dascălilor.

Totul gratis pentru beneficiari, evident, adică pe banii primăriei conduse de edilul Daniel Tudorache. Potrivit anunțului din SICAP, registrul electronic al achizițiilor publice, excursiile se vor face timp de 6 luni, de la semnarea contractului, deschiderea ofertelor urmând să se facă în 21 mai. Agenția de turism trebuie să pună la dispoziție autocare pentru transportul, în cursul săptămânii, timp de trei zile și două nopți, a câte 40 de copii, plus 8 însoțitori (învățători, profesori, animatori, instructor sportiv, ghid), către un resort de cel puțin 3 stele din Deltă, brațele Sf. Gheorghe și Sulina. Acolo vor fi transportați fluvial către hotel, cazați la hotel, li se vor servi 3 mese pe zi, vor face excursii la Pădurea Letea, la Lacul Fortuna, farul din Sulina, la pescuit, animatorii îi vor distra și le va fi făcut foc de tabără.

Agenția de turism trebuie, mai întâi de toate, să se asigure că participă doar copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani, să obțină acordul expres al părinților și să se asigure că toți copiii vor avea brățări la mână, pe care să scrie “Primăria Sectorului 1”, șepci portocalii sau verzi pe care va fi inscripționat un text care va fi menționat doar “la momentul semnării contractului” și că toți participanții vor fi fotografiați, iar fotografiile, în format digital, vor fi transmise Centrului Cultural al Sectorului 1.

 

Transport, mese, ­distracție

Cele 50 de excursii care vor duce în Deltă 2.000 de copii și cel puțin 200 de învățători și profesori, pe banii PS1, presupun o organizare de amploare, care cade în sarcina prestatorului – agenție de turism. În primul rând, trebuie făcute dosare de înscriere pentru copiii participanți per excursie. Dosarele vor cuprinde o serie de documente și acte necesare înscrierii copiilor, printate și fotocopiate.

În ceea ce privește mesele, caietul de sarcini al licitației presupune, în primul rând, asigurarea a 3 pachete cu gustări pentru fiecare participant la excursie. Fiecare pachet va conține 1 pachet de biscuiți, o gustare dulce preambalată, un sandviș vidat, un fruct și 1 sticlă de apă plată de 0,5 l îmbuteliată. Apoi, 3 mese de prânz, după cum urmează: două mese de prânz, care vor conține supă sau ciorbă, fel principal, salată, pâine, desert și apă plată îmbuteliată: o masă de prânz de tip catering, servită pe nava de croazieră, în timpul transferului între Tulcea și Sulina ori Sf. Gheorghe, adaptată locului (navă) în care se servește. Cina va conține: fel principal, salată, pâine, apă plată îmbuteliată și desert.

Daniel Tudorache a câștigat, pentru PSD, un mandat de 4 ani la Primăria Sectorului 1 din București, cel mai bogat dintre toate sectoarele Capitalei. Alegeri locale vor fi din nou la anul, în mai.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă