11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Liviu Dragnea este eliberat condiționat

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea iese din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată. Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Liviu Dragnea este acum încarcerat la Penitenciarul Rahova, având de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

La data de 27 aprilie 2021, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins lui Dragnea cererea de eliberare condiţionată. Fostul lider PSD a făcut contestaţie, pe care Tribunalul Bucureşti a respins-o la data de 27 mai.

În paralel, Dragnea a depus o altă cerere la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicita strămutarea procesului privind eliberarea condiționată de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară. Drept urmare, Curtea de Apel Bucureşti a mutat acest proces de la Tribunalul București la Tribunalul Giurgiu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă