5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Traian Băsescu acceptă să fie audiat la Comisia SRI, dar cu anumite condiții

Fostul șef al statului a precizat însă că dorește ca, înainte de a se prezenta la Comisia SRI, această structură parlamentară să îi audieze pe fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul (r) Florian Coldea, precum și pe fostul director al SRI, George Cristian Maior – în prezent ambasador în SUA.

„Mă voi duce, categoric, dar aştept să-i cheme pe Coldea, pe Maior, pe Dumbravă (generalul  Dumitru Dumbravă – n.r.) să-şi epuizeze tot ce are de povestit; mai sunt mulţi alţii şi după ei, mă duc, o să mă duc şi eu”, a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă se va prezenta la Comisia de control al activităţii SRI pentru a fi audiat.

 
 
 
 

Fostul şef al statului a susținut că actuala Comisie parlamentară SRI nu reușește să scoată la iveală informații esențiale.

„Nu, nu, nici vorbă, nu se spun lucruri esenţiale. Pescuiesc, aşa, să vadă ce o ieşi, după care se duc supuşi la SRI, care le dă un general sau un colonel să le descifreze ce au spus unii şi alţii în comisie. Deci, nimic deosebit faţă de ce se întâmpla cu fosta comisie. Şi, probabil, foarte curând, dă colţul ierbii şi încep să le pună facilităţile de cazare ale SRI-ului la dispoziţie celor din Comisia SRI, e şi ăsta un mic subiect. Poate le mai face câte o invitaţie, mai prin Deltă, mai prin… Ştiu eu, nu ştiu, am făcut o aluzie doar”, a comentat Traian Băsescu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă