25.4 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Tensiuni între România și Rusia. Un diplomat rus, declarat persona non-grata,obligat să plece

”Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o ameninţare la adresa securităţii colective şi a dreptului internaţional.

Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federaţia Rusă să fie responsabilă de atac şi cu faptul că nu există altă explicaţie plauzibilă”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe, la o solicitare News.ro.

”Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispoziţiilor Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata şi că este obligat să părăsească teritoriul României”, precizează MAE.

Cu puţin timp în urmă, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat la Varna, a anunţat că 14 state membre UE au decis să expulzeze diplomaţi ruşi.

Şi Statele Unite expulzează 60 de diplomaţi ruşi.

Ultima oră
Pe aceeași temă