18 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Tăriceanu: Codul administrativ nu este afectat de decizia CCR

„Decizia CCR este obligatorie şi deci va trebui să găsim o altă soluţie referitoare la comisia respectivă (Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale – n.r.), va trebui să găsim formula ori prin comisiile de specialitate ori formăm un grup de lucru care elaborează o propunere şi, după aceea, şi-o asumă un grup de parlamentari. Vom vedea!”, a afirmat Tăriceanu, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Curtea Constituţională a României a stabilit săptămâna trecută că o comisie parlamentară nu poate avea rol de iniţiator al propunerilor legislative, singurii titulari ai acestui drept fiind Guvernul, deputaţii, senatorii şi, cu îndeplinirea unor condiţii speciale, un număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.

Proiectul Codului administrativ intră luni în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, în baza raportului de admitere dat miercurea trecută de comisia specială care a luat în discuţie acest act normativ. Proiectul, care are peste 600 de articole, a fost iniţiat de parlamentarii PSD.

Ultima oră
Pe aceeași temă