15.5 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Tăriceanu cere votarea moțiunii de cenzură, după ce CCR a respins sesizarea venită de la Guvern

„Suntem în situaţia în care nu numai decizia CCR, dar şi analiza şi abordarea politică ar presupune votarea neîntârziată a moţiunii”, a declarat, marți, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Declarația acestuia intervine după ce, marți, Curtea Constituțională a anunțat că respinge sesizarea primită din partea Guvernului Orban privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament. Guvernul reclama faptul că PSD a inițiat o moțiune de cenzură în perioada în care Parlamentul era în vacanță și lucra în sesiune extraordinară.

Cabinetul Orban a depus sesizare la CCR încă din acel moment. Între timp însă, Parlamentul n-a mai supus la vot moțiunea de cenzură, întrucât, la momentul stabilit pentru vot, în Parlament nu era asigurat cvorumul.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD în luna august s-a numit „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă