11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Tăriceanu cere PNL să-l convingă pe Iohannis să semneze revocarea procurorului general Lazăr

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și al ALDE, face apel la toți liberalii, într-o scrisoare deschisă publicată duminică, să îl convingă pe șeful statului, Klaus Iohannis, să semneze decretul de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general.

Tăriceanu consideră că liberalii ar trebui să facă acest demers în semn de respect faţă de românii care au murit în temniţele comuniste şi față de cei care au fondat PNL.

„Fac un apel la voi, dragi prieteni liberali, să susţineţi solicitarea noastră de demitere a lui Augustin Lazăr, unul dintre mulţii călăi ai părinţilor şi bunicilor noştri, omul care şi-a clădit o carieră de succes pe lacrimile şi suferinţele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire. Vă cer să-l convingeţi pe domnul Iohannis, liderul vostru vremelnic, să dea dovadă de respect faţă de cei care au fondat Partidul Naţional Liberal, să dea dovadă de respect pentru cei care au murit în temniţele comuniste şi să semneze revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general al României. Fiţi alături de noi măcar acum, pentru că istoria nu ne va ierta pe niciunul, dacă vom eşua în demersul nostru”, subliniază Călin Popescu Tăriceanu.

Scrisoarea deschisă a acestuia este publicată după apariția dezvăluirilor din mărturiile disidentului anticomunist Iulius Filip, care a fost închis la Aiud, și căruia procurorul Augustin Lazăr i-ar fi refuzat eliberarea din pușcărie. De asemenea, au mai apărut mărturii şi despre Marin Iancu, Ioan Muntean şi alte zeci de deţinuţi de la Aiud, cărora Augustin Lazăr, în calitate de procuror, le-a refuzat punerea în libertate, în anii comunismului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă