14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Șoșoacă spune că va contesta în instanță sancțiunea aplicată de Senat

Șoșoacă spune că ar deschide „calea unei dictaturi” pentru că este o sancțiune acordată pentru o declarație politică.

„Este pentru prima oară când unui senator în istoria postdecembristă i se atrage atenţia cu privire la declaraţii şi opinii politice. (…) Această solicitare a grupului PNL a fost adresată grupurilor politice şi nu Biroului permanent, deci s-a încălcat procedura. (…) Acum se începe sancţionarea parlamentarilor care critică partidele de guvernare. Ceea ce s-a întâmplat în cazul meu este un precedent periculos. Această sancţiune, raportată la declaraţii şi opinii politice, încalcă dispoziţiile constituţionale şi ale Statutului parlamentarilor şi deschide calea unei dictaturi. O s-o contest. Am 15 zile la dispoziţie (…) Numai o dictatură este deranjată de persoanele care o critică”, a afirmat, miercuri, Diana Şoşoacă, la Senat.

Biroul permanent al Senatului a sancţionat-o, luni, cu avertisment scris pe senatoarea Diana Şoşoacă, decizie care a fost citită şi în plen.

Avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni. Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a explicat că lui Șoșoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”. 

Ultima oră
Pe aceeași temă