5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Severin: Sunt pline închisorile de deţinuţi politici, de oameni care nu au încălcat nicio lege

„Eu cred că lucrurile erau ştiute de multă vreme. Despre ce vorbim? Vorbi despre o acţiune de distrugere a partidelor politice din România. Distrugerea României s-a făcut în general la sprijin din interior. Diversele instituţii şi componente au fost distruse cu larg sprijin din interior.

Un partid se construieşte de jos în sus, de la organizaţiile locale. Ori un partid, şi nu e vorba numai de PSD, asemenea partide, cu rădăcini în populaţie, sunt partide naţionale, nu naţionaliste, care nu pot fi controlate. Populaţia controlează conducerea partidului, nu invers. În condiţiile în care se dorea anihilarea democraţiei reale în România, trebuiau distruse şi partidele politice. Prin cine? Prin liderii lor, aceia care nu au urcat pe scara partidului, ci au venit pe coşul casei, nu de jos. Din păcate s-a întâmplat asta mult la PSD şi o seamă de oameni, ca cei de la Cluj, pe care nu îi cunoştea nimeni până nu au venit ca lideri. Domnul Ponta nu îl cunoştea nimeni în partid până nu a venit ca lider. Când a apărut, a apărut direct ca lider al tineretului.”, a susţinut Adrian Severin într-o intervenţie telefonică la România TV.

Fostul europarlamentar a avut şi un mesaj dur pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precum şi pentru actualul Guvern.

„Sunt pline închisorile de deţinuţi polilici, de oameni care nu au încălcat nicio lege şi care stau acolo pentru abuz în serviciu pentru că Guvernul şi Legislativul nu impun măsurile dictate de CCR. Pun o întrebare retorică: Cum poate dormi liniştit ministrul Justiţiei şi liderii politici când ştiu că zac oameni în închisoare? Într-o zi, toţi vor răspunde pentru asta, să nu se îndoiască. Indiferent pe ce cale va veni pedeapsa”, a susţinut Adrian Severin.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă