26.8 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăSenatul a decis că data alegerilor legislative trebuie stabilită de Parlament, nu...

Senatul a decis că data alegerilor legislative trebuie stabilită de Parlament, nu de Guvern

Senatorul UDMR Cseke Attila, unul dintre iniţiatorii proiectului, a explicat în plen că această lege este necesară întrucât o serie de modificări ale procedurii alegerilor, care sunt necesare în anul 2020 din cauza pandemiei, „pot avea loc doar prin lege votată de către Parlament”.

„Este necesară această lege, pentru că reglementează legat de situaţia epidemiologică în care suntem şi posibilităţile pe care le-am instituit deja. Le-am votat deja în Parlament cu majoritate covârşitoare, au fost promulgate de preşedintele Republicii, legate de desfăşurarea alegerilor”, a subliniat senatorul Cseke Attila.

Proiectul aprobat, luni, de Senat a fost inițiat de PSD, UDMR şi ALDE. Senatul a fost prima Cameră sesizată, astfel că urmează votul decisiv în Camera Deputaților.

Dacă proiectul va fi aprobat și în Camera Deputaților, urmează ca data alegerilor parlamentare să fie stabilită de Parlament, prin lege organică, care să fie emisă cu cel puţin 60 de zile înaintea datei votului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bode: Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din...

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov,...

Imediat după ce Republica Moldova a devenit candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis

Imediat după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la UE, Maia Sandu l-a sunat pe Klaus Iohannis. Președinta Maia Sandu a făcut această...
Ultima oră
Pe aceeași temă