21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăSenatul a aprobat ca Guvernul să emită ordonanţe. Ce domenii va gestiona...

Senatul a aprobat ca Guvernul să emită ordonanţe. Ce domenii va gestiona Viorica Dăncilă

Potrivit acestei propuneri legislative, Guvernul va putea emite ordonanțe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

De exemplu, Guvernul va putea emite ordonanțe în chestiuni legate de fondurile europene, agricultură, sănătate, transporturi, finanţe, afaceri interne, cultură şi comunicaţii.

Conform proiectul de lege adoptat de senatori în procedură de urgenţă, de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea primei sesiuni ordinare parlamentare a anului, Executivul va puntea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, până pe 31 august 2018, în domeniile fondurilor europene, agriculturii şi dezvoltării rurale, afacerilor interne,sănătăţii, transporturilor, finanţelor publice şi economiei, culturii şi identităţii naţionale şi comunicaţiilor şi societăţii informaţionale. De altfel, Guvernul este abilitat să proroge sau să modifice unele termene din actele normative cu putere de lege.

PNL şi USR au votat împotriva acestei iniţiative, pe motiv că există mai multe ”hibe” şi că proiectul de lege naşte suspiciuni.

Senatul a adoptat iniţiativa cu 68 de voturi ”pentru”, 27 ”împotrivă” şi o abţinere, în calitate de prim for sesizat. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi ulterior votat de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă