11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Iohannis către Ciolacu: Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul autonomiei secuilor?

Președintele Klaus Iohannis a susținut că liderii PSD profită de faptul că șeful statului și Guvernul Orban se ocupă de contracararea pandemiei, pentru a sprijini proiectul legislativ de acordare a autonomiei pentru „Ținutul secuiesc”.

„Jo napot kívanok, Ciolacu! Oare ce v-a promis Viktor Orbán, liderul de la Budapesta, în schimbul acestei autonomii?”, s-a întrebat șeful statului într-o declarație televizată, transmisă de la Palatul Cotroceni (mesajul Jo napot kívanok semnificând „Bună ziua”, în limba maghiară).

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României!”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

„Până când sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a avertizat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind acordarea autonomiei pentru „Ținutul secuiesc” datează din anul 2019 și prevede autonomie pentru județele Covasna și Harghita și pentru o zonă din județul Mureș, aceste regiuni fiind socotite de UDMR că fac parte din „Ținutul secuiesc”.

Proiectul a fost aprobat, tacit, de Camera Deputaților – care este condusă de Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Votul final urmează a se da miercuri, 29 aprilie, în Senat, care este Cameră decizională.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă