14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăIohannis către Ciolacu: Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în...

Iohannis către Ciolacu: Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul autonomiei secuilor?

Președintele Klaus Iohannis a susținut că liderii PSD profită de faptul că șeful statului și Guvernul Orban se ocupă de contracararea pandemiei, pentru a sprijini proiectul legislativ de acordare a autonomiei pentru “Ținutul secuiesc”.

“Jo napot kívanok, Ciolacu! Oare ce v-a promis Viktor Orbán, liderul de la Budapesta, în schimbul acestei autonomii?”, s-a întrebat șeful statului într-o declarație televizată, transmisă de la Palatul Cotroceni (mesajul Jo napot kívanok semnificând “Bună ziua”, în limba maghiară).

“Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României!”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

“Până când sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a avertizat Klaus Iohannis.

Proiectul de lege privind acordarea autonomiei pentru “Ținutul secuiesc” datează din anul 2019 și prevede autonomie pentru județele Covasna și Harghita și pentru o zonă din județul Mureș, aceste regiuni fiind socotite de UDMR că fac parte din “Ținutul secuiesc”.

Proiectul a fost aprobat, tacit, de Camera Deputaților – care este condusă de Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Votul final urmează a se da miercuri, 29 aprilie, în Senat, care este Cameră decizională.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă