21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăSe schimbă regulamentul Camerei Deputaților! Ce sancțiuni riscă parlamentarii violenți sau agresivi

Se schimbă regulamentul Camerei Deputaților! Ce sancțiuni riscă parlamentarii violenți sau agresivi

Se schimbă regulamentul Camerei Deputaților! Parlamentarii violenți vor fi dați afară din sălile de ședință. Cei care for filma, vor înregistra sau vor transmite live cu telefonul, dar și cei care vor flutura bannere riscă să li se taie jumătate din indemnizația de parlamentar. Sunt doar câteva dintre sancțiunile care ar putea fi aplicate, în curând, deputaților. 

Se vor interzice live-urile și înregistrările 

PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, adică Coaliția de guvernare, au propus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, în contextul scandalului iscat luni între ministrul Energiei, Virgil Popescu și liderul partidului AUR. Prin acest act normativ se interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. George Simion va fi afectat direct de o astfel de măsură, însă spune că nu va respecta regula și va transmite în continuare pentru a arăta susținătorilor săi „mizeriile care se întâmplă aici”. 

Cine va încălca regulamentul, riscă să-și piardă 50% din indemnizația de parlamentar.

Agresiunile și violența nu fac cinste nici unui politician

Se schimbă regulamentul Camerei Deputaților. Măsuri împotriva parlamentarilor violenți

Parlamentarii care au format Coaliția de Guvernare au inițiat un proiect de modificare a regulamentului Camerei Deputaților. Proiectul stabilește sancțiuni drastice pentru cei care manifestă semne de violență fizică sau violență verbală: injurii sau calomnie. 

Acei deputați vor fi evacuați din sălile de ședințe care au loc în Parlamentul României. De evacuarea lor se vor ocupa angajații Direcției de Afaceri Interne. Totodată, s-ar putea să le fie limitat dreptul la cuvânt și să li se retragă personalul de la cabinete, dar și mașinile de serviciu.

George Simion nu va mai putea transmite live din Parlament

George Simion: „Nu o să respect noul regulament”

George Simion, liderul AUR, este cel mai nemulțumit de toate aceste modificări. ”Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor.Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum”, a anunțat deputatul, scrie Agerpres. 

Miercuri, 9 februarie, vor fi discutate toate aceste propuneri în Comisia de Regulament urmând ca săptămâna viitoare să primească votul final în plenul Camerei.

CITEȘTE ȘI: Iulian Bulai(USR) respinge interzicerea live-urilor în Parlament, dar ar vrea izolarea AUR

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă