14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Se anunță o toamnă de foc pentru Guvern. Cine introduce prima moțiune de cenzură

AUR anunță că a decis deschiderea discuțiilor cu parlamentari de la toate forțele politice în așa fel încât moțiunea de cenzură de la începutul sesiunii parlamentare de toamnă să aibă „șanse reale să treacă”.

„Demiterea Guvernului Cîțu reprezintă o urgență națională. Încă din prima zi a lucrărilor Legislativului, Guvernul Cîțu se cuvine să afle că Parlamentul nu mai poate tolera diletantismul unui cabinet al cărui prim-ministru îndatorează aberant România fără să-l intereseze cât costă o pâine, iar ministrul său de finanțe nu știe nivelul inflației sau valoarea salariului minim. În acest timp, românii sunt izbiți de un tsunami al scumpirilor la alimente, energie, servicii, iar economia națională e strivită între lipsa unei viziuni coerente de dezvoltare și aberațiile restrictive ale unei politici sanitare neconvingătoare”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Românii s-au săturat până peste cap de acest guvern și de măsurile lui aberante și ne cer în fiecare zi să-l dăm jos. Oamenii s-au săturat să fie îndatorați, umiliți, hăituiți, presați să se vaccineze și tratați drept infractori în propria lor țară de către un infractor dovedit, un țepar și un mincinos. Invităm toți parlamentarii responsabili și patrioți să ni se alăture în demersul de a face dreptate pentru România, prin trimiterea acasă a lui Florin Cîțu și a găștii sale de incompetenți și țepari”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Cea mai recentă moțiune de cenzură, inițiată doar de PSD, a strâns 201 voturi, nereușind să acumuleze voturi „și din partea formațiunilor din arcul guvernamental”, adaugă AUR.

Ultima oră
Pe aceeași temă