19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăScrisoare de protest în interiorul PNL la adresa lui Mihai Chirica

Scrisoare de protest în interiorul PNL la adresa lui Mihai Chirica

Un consilier local al PNL Iaşi adresează o scrisoare deschisă conducerii partidului, în care întreabă cum va explica electoratului liberal venirea primarului Mihai Chirica în PNL, în condiţiile în care edilul a blocat timp de patru ani orice iniţiativă a liberalilor, potrivit News.ro.

Consilierul PNL Iaşi Etienne Ignat afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată şefilor liberali, că la Iaşi şi-a câştigat dreptul la democraţie în instanţă, după ce mai multe proiecte iniţiate de PNL nu au fost puse pe ordinea de zi a Consiliului Local.

“Domnule preşedinte, Ludovic Orban, la Iaşi, mi-am câştigat dreptul la democraţie în instanţă. Timp de aproape patru ani, primarul Mihai Chirica ne-a blocat dreptul la orice iniţiativă în Consiliul Local, într-un mod total nedemocratic. În 2017, împreună cu Razvan Timofciuc am deschis un proces (dosarul 10183/99/2017), care a fost finalizat în 2019, printr-o hotărâre definitivă. Primarul a fost obligat să pună proiectele depuse de consilierii PNL pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, şi, iată că în şedinţa ordinară convocată vineri şi după ani de muncă asiduă, proiectele liberale se găsesc pe ordinea de zi. Din păcate, ele nu se regăsesc prin respectarea legii, ci prin decizii ale instanţei. Dincolo de conţinutul proiectelor, important este ca am creat un precedent în favoarea DEMOCRAŢIEI, nu doar în Iaşi, ci în România“, afirmă consilierul local PNL, Etienne Ignat.

El susţine că este mâhnit profund de faptul că se discută de venirea lui Mihai Chirica în PNL şi se întreabă cum va putea explica electoratului PNL, că “un primar care a făcut abuz de putere, care nu a respectat legea, ar putea fi un posibil coleg de partid“.

“Auzim în fiecare zi în mesajele date de către liderii partidului, că PSD blochează în parlament propunerile legislative iniţiate de PNL. Va întreb domnule preşedinte, cu ce e diferit primarul de la Iaşi, Mihai Chirica, candidat PSD la primărie în 2016 şi susţinut de PSD din pixul lui Dragnea faţa de comportamentul toxic pe care îl tot blamăm? Unde s-a mai pomenit ca aleşii locali să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a-şi exercita mandatul?“, îl întreabă consilierul Etienne Ignat pe liderul PNL, Ludovic Orban.

El adaugă că prin faptul că nu susţine aducerea primarului PSD Mihai Chirica în PNL, a ajuns sa fie “o paria“ în propria filiala, pentru că a făcut “opoziţie pe bune“.

“Nu putem scăpa de PSD prin aducerea lor în PNL. Eu vreau, şi îmi doresc extrem de mult să scăpam de PSD prin dezbatere, iniţiative şi proiecte. Pentru mine asta e spiritul liberal!“, afirmă consilierul PNL Etienne Ignat în aceeaşi scrisoare deschisă.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă