15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăScandalul facturilor uriașe. Varianta lui Florin Cîțu - VIDEO

Scandalul facturilor uriașe. Varianta lui Florin Cîțu – VIDEO

Președintele PNL, Florin Cîțu, propune ca măsură în sectorul energetic un fond care să fie folosit pentru investiții în energie. Sunt câteva declarații făcute luni.

Declarațiile lui Florin Cîțu

„Trebuie să fie foarte clar că nu sunt de acord să depășim deficitul bugetar asumat anul acesta. Din contră, cred că trebuie să fim mult mai ambițioși pentru 2022, pentru că, altfel, vom avea o problemă cu inflația.

Orice măsură trebuie să respecte principiul liberal de bază, trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie, nu unui anumit sector pe care îl alege cineva nu știu pe ce criterii, și bineînțeles să nu se ia niciun leu de la investiții din buget.

Banii de investiții nu se atinge nimeni de ei – din contră, trebuie să mai adaugăm să ajungem la 7%. Acestea sunt criteriile de la care pornim”, a declarat președintele PNL.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord cu reducerea TVA la energie și gaze sau chiar TVA zero pentru alimentele de bază, așa cum propunea PSD, Florin Cîțu a răspuns:

„Întotdeauna, noi suntem de acord cu orice reducere a poverii fiscale pentru economie, dar, repet, condiția de bază este să poți să și faci acest lucru și să o aplici unitar.

Nu sunt de acord să reduci TVA doar pentru un anumit sector, atunci creezi un avantaj necompetitiv, sau un avantaj necinstit, unui anumit sector versus altele în economie, și eu nu sunt de acord”.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă