12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Scandalul de la filiala Timiș aduce prejudicii PNL, avertizează Orban

Scandalul de la alegerile din filiala PNL Timiș aduce prejudicii de imagine întregului partid, avertizează președintele PNL, Ludovic Orban.

„Îmi pare rău că s-a ajuns a nu ştiu câta oară, în Timiş, la situaţie de tensiune. Nu înţeleg de ce e nevoie de jandarmi, nu înţeleg de ce e nevoie de bodyguarzi. Cei care au organizat, respectiv preşedintele interimar, secretarul general de la nivelul judeţului, sunt responsabili pentru gravele prejudicii de imagine înregistrate de PNL în urma modului dezastruos în care au organizat alegerile şi mai ales încălcările grosolane ale prevederilor statutare, în special a dreptului fundamental al fiecărui membru al PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Incidentele la care face referire Orban s-au produs sâmbătă, 31 iulie, la Timișoara, în contextul alegerilor pentru conducerea filialei PNL Timiș. Una dintre probleme ar fi fost neincluderea pe listele de votanți a tuturor membrilor PNL care aveau drept de vot.

„Am transmis chiar o dispoziţie în calitate de preşedinte, în care am solicitat includerea pe convocator a tuturor membrilor PNL care, în conformitate cu prevederile statutare, aveau dreptul să voteze. Repet, ca să se ştie: toţi membrii PNL care erau membri la data de 31 decembrie 2020 şi care şi-au plătit cotizaţia până la momentul conferinţei municipale Timişoara aveau dreptul să voteze. Nu numai eu, în calitate de preşedinte, am transmis această dispoziţie către Biroul local interimar, ci şi comisia de organizare a Congresului condusă de domnul preşedinte Stolojan, care a solicitat acelaşi lucru”, a precizat Ludovic Orban.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă